piektdiena, 2012. gada 30. novembris

Nogurums, bet panākums.

Kājas skriešus skrēja ātrā solī, lai paspētu uz tuvāko autobusu, un es varētu ieslīgs datorkrēslā un atpūsties. Pēdējā laikā, esmu samērā maz atpūtusies, kas liek man kļūt nemierīgai naktīs, jo pēdējās divas naktis esmu biedējusi cilvēkus, ar saviem nakts izgājieniem. Itkā jau nekas īpašs, bet tomēr.
Bet ja savādāk, tad man iet ļoti labi, esmu kaut kā saņēmusi sevī visus spēkus un daru no sirds, un ir rezultāts. Mākslā un nemākslā atzīmes priecē. Tā ir ka pa galvu nejaucas vajadzīgas un nevajadzīgas domas. Viss ir nokārtots tik tālu, kad jau sāk kļūt vientuļi.

Iedegšu sveci, klausīšos mūziku un ieslīgšu vienkāršībā, atpūtā no visa.

sestdiena, 2012. gada 17. novembris

+1gads

17.novembris. Nu jau pirmā diena par gadu vecākā dzīvē. Bet šoreiz šis nebūs gruzīgs stāsts, kā lielākā daļa no šī visa. Kā man gāja?

Ceļš no Valmieras. Ar autobusu 17km. Esam klāt, viss kā parasti, sēžamies pie galda un salejam. Puiši jauc kokčas, vai bliež šotus, bet mēs ar Monci mēģinām baudīt savu  vīnu- nesanāk. Vispār kopā bijām 7- mani mīļākie kursabiedri. Aiziet sarunas par dzīvi, vienkārši mūzika, sēžam un smejamies. Romāns jau manāmā ''mamutā'' <- 24:00="24:00" a="a" apsveikums-="apsveikums-" apz="apz" ar="ar" atcer="atcer" bet="bet" bija-="bija-" birthday="birthday" c="c" d="d" dom="dom" dziesma:="dziesma:" edz="edz" es="es" esmu="esmu" flypside-="flypside-" happy="happy" iem="iem" ien="ien" intrigas.="intrigas." ir="ir" j="j" ja="ja" jaunu="jaunu" jo="jo" ju="ju" jumu="jumu" k="k" ka="ka" kas="kas" komas="komas" kta="kta" liels="liels" m="m" man="man" mana="mana" mani.="mani." nbsp="nbsp" nebija.="nebija." neteik="neteik" os="os" p="p" pat="pat" plak="plak" runa="runa" s="s" saist="saist" saj="saj" skan="skan" sm="sm" sumat="sumat" t="t" tas="tas" ts="ts" u.="u." u="u" un="un" vanu="vanu" vi="vi" viss="viss" visu="visu">Nākošajā dienā sms un dr.lv apsveikumi no dārgajiem cilvēkiem, patīkami. Apsveikums no Agates arī atmiņā paliekošs, itkā sms, bet tik gara un burvīga, tiešām, saistoša, smieklīga un bezgala mīļa.
Mana diena bija skaista, ar dažādiem piedzīvojumiem, iespējams, ka šo dienu neatcerēsies gandrīz visi klātesošie, tomēr es gan- uz mūžu.! 

otrdiena, 2012. gada 6. novembris

Viss kā parasti.

Ir tā, ka nav nekā lieka, bet nav arī nekā tāda, kas pietrūktu pavisam. Dažas lietas, ar ko pamielot acis, dažas nenozīmīgas lietas ar ko iekvēlināt sirdi, bet vispār tukšums. Nav nekā tāda, dēļ kā ir vērts cīnīties. Un pārņem bezspēks, tāds kā sabrukums par visu. Nav vairs dēļ kā celties no rītiem un krist kādā cīņā, ir vienkārši brīži, dzīve, salds, nobrāzums. Nekā. īpaša. patīkama.sāpīga.
Uznācis laiks, kad varētu noslēgties pavisam sevī, vismaz šodien noteikti, man apnicis tas viss, kas ir. [Un es sev atgādinu, vēl tikai 1,5 nedēļas, un tad, jāmaina tā izturēšanās, dzīve un viss pārējais]. Viss prieks, kas bija sejā pagaist, un slimās kucēna acis arī aizlietas asarām, gan no iesnām, gan sāpes. Nepatika pret visu uznākusi, laikam nedaudz 'gruzī'.

Stulbāku iemeslu, laikam, attaisnojoties nebūšu ilgi teikusi, tomēr šīvakara saruna mani pamatīgi, laikam, mainīs, vismaz uz kādu brīdi, tā izturēšanās. Rīt būs 3dienas rīts, bet es mēģināšu celties ar visam savādāku skatu uz dzīvi, jo ar sarunu ar miesīgu māti sapratu, ka laiks beigt dzīvoties, kā līdz šim. Saruna pavisam vienkārši iesākusies ar to, ka pīkstu, ka man ir slikti dēļ iesnām. Sūta mani pie ārsta. Bet tur neesmu parādījusies gadus 2 noteikti. Bet es pati varu ārstēties, būs labi, ne pirmās, ne pēdējās iesnas. Aiiiziet. Turpinājumā pārmetumi, ka es par maz runājot. A ko man runāt, ja man visa dzīve sastāv no pilnīgi kā cita, man nešķiet saistoši klāstīt vienu un to pašu- kā man iet pa skolu, tā nu izstāstu ka labi un viss, vairs nesaistošas ikdienas tēmas, par naudu, un nekas īpašs. Pat mums kursā ir daudz interesantākas ''standarta'' tēmas, par kurām vāramies ikdienā '' bļeģ, nahuj, sūdi un sekss'', jā, tā tas ir. Nu tad nu mātei sāku stāstīt, ka es nerunāšu par kaut ko citu, ja es to neesmu darījusi visu dzīvi, es nespēju pēkšņi sākt stāstīt nezinu ko, es , laikam, jau ilgi esmu prātā vecāka, nekā var likties, par sevi uzņemos atbildību jau ļoti ilgi. Un otrais gads, kad mājās principā nedzīvoju, tā nu es atradinos, no pašsaprotamām lietām. Laikam, būs tas jāsāk darīt vēl uzkrītošāk, jo dažkārt sajūta, ka es tikai traucēju. Varbūt ierasties mājās tikai ik pa 2 nedēļām, vai 3. sāku apsvērt šo domu, bet prātā ielaužas vecvecāku klaigas, kad ''Lienīte'''atkal ir mājās..

Nepatika man šodien ir. Un slimums. Jā, slimums man liek domāt visādas fakin stūlbas domas. Viss nojiet no ceļa. Iedvesma, kur tu esi.?!

sestdiena, 2012. gada 3. novembris

Jauns gads..

Tie brīži, kad mūzika mājas kinozālē apklust un ir dzirdama tās šņākoņa kura ir patiesi kaitinoša. Un saule mani modina jau retu rītu, apkārt ir tumsa. Pat dienā ir apmācies. Lai nu kā, šodien man viss ir noskaidrojies.
Es sēdēju gultā, klausījos mūziku un visu sapratu.

Dzīvē viss iet uz priekšu, lai kaut ko sasniegtu tik tiešām nākas kaut ko zaudēt. Un ir pienācis laiks arī man zaudēt kaut ko. Kādreiz bija zaudēta pašcieņa un ticība sev, bet tagad gan nē, vairs nē. Es negribu būt cilvēks, par ko tiek domāts tad, kad ir slikti. Tā nu pēc pārdomu kalniem es sapratu to, ka drīz jau atkal būšu pa gadu vecāka. 17. Jaunu gadu gribu sākt jauni, savādāk. Jā, es nesāku jaunu gadu no decembra, bet no savas dzimšanas dienas. Tā nu lēnām sāku visu īstenot.

Šodien jau istaba kļuva mazāk piekrauta, jo visas nevajadzīgās lietas tika izmestas. Dažbrīd sajūta bija tāda, kā izmestu atmiņas/ lai gan dažreiz gribētu neatcerēties/, viss kļuva tīrāks, un mana apziņa arī. Es mainīju savu dzīvesvietas izskatu. Sāku mainīt arī savējo, bet to jau visi zina, ka esmu nepieradināma personība. Mainās attieksme, un nu jau sākšu ļoti cīnīties par katru mazāko sīkumu, jo savādāk nav vērts dzīvot. Es tiešām gribu sasniegt visu ko var, es negribu būt tāda kā visi, es taču esmu ekstravagantā liene.

Šajā rakstā, laikam, vienīgās asaras ielauzīsies tikai tādēļ, ka nāksies zaudēt kaut kādu daļu no manis- pundurtrusis. Vienkārši viņam ir vēzis. Jau nedzird, pastaigāt grūti, un jāa. Es negribu, lai dzīvnieks mokās. Tā bija īsta nepieradināmā mīlestība. Tā dēļ tiešām man acīs iezogas asaras, bet nedaudz patīkamāka ir apziņa, ka trusis pie mums nodzīvoja kādus 6 gadus stabili, nevis mocījās veikala skatlogā, bet plašā būrī un mīlestībā. Jā, vecums, tas pienāks visiem...

p.s. Jauna dzīve, jaunas iespējas. Es tās meklēšu, un tu?

That's never free

                        Dīvaina sajūta saprast to ka viss pagājušais pašlaik ir arī atlikts malā. Apmēram pēc gada tas viss ir tā kā tam jābūt. Itkā jau tās sajūtas nekad neatbrīvo, bet vismaz tagad ir tā savādāk. Tā vienkāršāk. Nedaudz patīkamāk. Tikai nedaudz biedējoša ir tā sajūta, ka skaties cilvēkam acīs un tur tikai vienaldzība, apmēram tā, kā nekas, nekad nebūtu bijis. Viss kā ierasts. Un tikai parasts- čau!

starp zaudējumu un uzvaru.

 Un tā dīvainā sajūta ir iekšā vēl ar vien. Es postu savu ceļu atkal, rauju matus un kliedzu, iekšēji kliedzu par to, ko es daru nepareizi, kas es esmu, un kam man jābūt. Es esamu sajukusi tik tālu, cik iespējams, es vienkārši- skumstu pēc kaut kā. Bet pēc kā tieši?- es nezinu, jo esmu apjukusi.

Man laiks skrien tik ātri, ka es pat nespēju aptvert to. Visas dienas paiet nemanot, ir tik daudz kas pateikts, tik daudz, kas izdarīts, un labums?-- nekāds īpašs. Vēl ar vien tās mazliet smieklīgās piezīmes, par to kā man ar viņu un tādā garā. Cik nožēlojami, nekā jau nav un nebūs. Bet vai tas ir tas, ko es vēlos? Es īsti nezinu, ko tieši es vēlos, un tas ir mans lielākais klupšanas akmens- nezināšana. Varbūt arī es zinu, ko gribu, bet negribu atkal lai sāp tur- krūšu rajonā. Viss ir skaisti un labi, līdz viss sākās un beidzās. Pa vidam un pirms tam viss ir lieliski.

Nedaudz bail pazaudēt atkal kaut ko, bet vai vispār ir ko zaudēt, jeb viss jau ir pazaudēts? Ko es iegūšu ja darīšu, un vispār aii... Es atkal apjūku jautājumu plūsmā un tikai domāju, kā būtu, ja būtu. Bet nekā jau nav, tās ir tikai spēles, kur zaudē tas, kurš pirmais pasaka - jā.