sestdiena, 2011. gada 5. marts

Get so hight


Skolā mēs iemācamies ne tikai neapgāžamas patiesības, bet arī greizus priekšstatus par pasauli.
Piemēram, Enšteins nekad nav slikti mācījies, Napaleons nav bijis nemaz tik īsa auguma, kā arī cilvēks nav cēlies no pērtiķiem.
Tad kas/kurš mums izskalo smadzenes, kad mēs paši mainam pasaules uztveri?Un piesārņojam savu galvu ar visdažādākajām nejēdzībām..

Aliek pateikt tikai vienu vārdu, kad mēs jau domājam to pašu ko visa pārējā pasaule. Mēs esam tik bezspējīgi pret apkārtējo pasauli- pusei no mums nav sava viedokļa, arī ja ir, mēs to nekad neizsakam, un tapēc vairs nav konkurences. Konkurences- labākas dzīves pierādīšanai.

Mūsuprāt, viss notiek tikai uz labu un tā tālāk, bet patiesībā? Patiesībā mēs grimstam arvien dziļāk, un dziļāk. Ja mēs nesāksim kāpt, mēs iekritīsim vēl dziļākā bedrē un tālāk? Es nezinu, jo man negribas padoties pret vienaldzību, kas valda apkārt, pret viedokļu vienādību, un bailēm.

Reti kurš ir spējīgs stāties pretī skarbākam vārdam no kāda ''vadoņa''. Cilvēks, kas tavuprāt ir labāks par tevi, labāks un foršāks par pārējiem. Ehh un tā mēs nekad neizkūlsimies no šīs samaitātās dzīves. Ne jau fiziski samaitātās, bet gan morāli, jo reti kurš paņem dzīvniek no patversmes, ziedo naudu labdarībai vai vienkārši cīnās par savu vietu. Vieglāk ir pamest visu un doties tālāk nebūtībā. Jā, to arī iemāca skolā, ka tu esi personība sev, ne citiem. Ja tev neizdodas tevi daļēji nosodīs, tev iemāca pamest visu, ja neizdodas.
Ja runa aizsākās par skolu, tad tieši tā ir vieta parāda cik cilvēks ir bezspēcīgs, pret pārējiem. Jo skolotājām ir vieglāk ielikt 1 nekā vienkārši iemācīt. Jo viņām jau nemaksā- bla bla bla. Tā kā bērniem mācītu, par kurnēšanu solā, kur tā pat tev iemāca 1/3 daļu, kuru nekad neizmantosi. Labāk dzīves gudrības un tiešām ko svarīgu. Jo, ja jūs neizmainījāt pasauli, tad mēs pārējie to izdarīsim. Ja ne ar jūsu palīdzību- tad viena pati!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru